Szolgáltatások

Cégeladás tartozással (Zrt. Kft. Bt. eladása)

A cégeladás folyamata egy bizalmi ügylet. Bár a cégadat nem személyes hanem nyilvános adat, egy cég eladása során mégis kell, hogy legyen némi bizalom az eladó és vevő között, ideértve természetesen a cégadásvételt közvetítő felet is. Egy cég eladása lehet nagyon egyszerű, de lehet összetett feladat is. Egy cégeladás folyamán, az eladó Kft.-t vagy Bt.-t első körben le kell ellenőrizni a tartozások, valamint a pénzügyi vonatkozások tekintetében. Ebben az ellenőrzési folyamatban mi nagyon gondosan és alaposan járunk el, azt azonban tudni kell, hogy egyetlen cég pénzügyi háttere sem ellenőrizhető le 100%-os biztonsággal.

Fontos tudni azt is, hogy nem minden cég adható el. A cégeladásnak vannak feltételei – mint például a magas éves árbevétel és nyereséges mérleg -, melyeknek az eladó cégnek meg kell felelnie. Eladó vállalkozás nagyon sok van, hiszen mindenki inkább eladni szeretné a cégét, mintsem fizetni a cégmegszüntetéssel (felszámolás, végelszámolás) járó nem kis költségeket és a hosszú idegőrlő procedúrát. Köztudott dolog, hogy egy Kft. eladása lényegesen könnyebb mint egy Bt. eladása, köszönhetően a társasági formának. Egy Bt. eladása, sajnos még a forgalmi feltételek megléte esetén is egy szinte lehetetlen vállalkozás.


Vállaljuk…

régen bejegyzett, működő, komoly éves árbevétellel és pénzforgalommal rendelkező, akár milliós nagyságrendű adóssággal terhelt cégek  – Bt. Zrt. Kft. – eladását, adásvételének lebonyolítását. Partnereink túlnyomó részt azok a külföldi és belföldi befektetők, akik olyan cégeket, eladó vállalkozásokat keresnek megvételre, melyek kimagasló pénzügyi mutatóik alapján hitel, illetve pályázatképesek. Kft. Bt. Zrt.  eladása, kiközvetítése akár tartozással is. Cégek eladása a teljes adósságállomány átvállalásával.

Cégátvétel adósságátvállalással adósságrendezéssel

Bizonyára Ön is tudja, hogy az elmúlt években több új jogszabály módosítás is történt annak érdekében, hogy jelentősen megnehezítsék, illetve ellehetetlenítsék a köztartozással, adó és járuléktartozással bíró cégek üzletrészeinek szabadon történő átruházását.

“A 2012.03.01.-i jogszabályváltozás értelmében, a 15 millió Ft feletti adósságot (köztartozást, járuléktartozást) felhalmozott cégek esetében, az üzletrészek átruházása csak a hitelező hozzájárulásával -, illetve könyvvizsgáló által hitelesített köztes mérleg beadásával lehetséges.
  2014-ben ez a jogszabály annyiban módosult, hogy a cég üzletrészeinek átruházása, már a 3 millió Ft-ot meghaladó köztartozás esetén is könyvvizsgálathoz kötött.”

Mi 2024-ben, a jogszabályok változása után is megoldjuk problémáit!

Alábbi ajánlatunk csak abban az esetben érvényes, ha még nem indult felszámolás, vagy csődeljárás a cég ellen.
(Végrehajtás, végelszámolás NEM AKADÁLY!)

Vállaljuk eladósodott veszteséges, akár több milliós tartozással – szállítói tartozással, bírsággal, adótartozással, járuléktartozással (köztartozással) terhelt, banki -, tagi kölcsön -, tagi hitel és házipénztár gondokkal küzdő csőd közeli cégek …

  • Kft.-k, Bt.-k, Kkt.-k, Kht.-k, Zrt.-k átvételét és kiközvetítését a teljes adósságállomány átvállalásával bel -, esetenként külföldi partnerek részére, kedvező feltételekkel.

Hivatalos gyors ügyintézés, teljes jogi garancia.

“Az ajánlat – ‘banki tartozás átvállalása’ – része csak abban az esetben működik, ahol a pénzintézet nem vonta be az ügyvezetőt, mint készfizető kezest. Ha igen, a banki tartozástól nem, ellenben minden más adósságtól megszabadul.”

Átadott cégének új székhelyet biztosítunk, majd 12 hónap elteltével a céget felszámoltatjuk.

Problémás cégek adás vétele (cégeladás – üzletrész átruházás) 

Vállaljuk…

üzletfeleink megbízásából, olyan adóssággal terhelt problémás cégek megvásárlásának, illetve megvételének lebonyolítását, melyek megfelelnek a cégvásárlás, cégeladás feltételeinek. Eladó Kft. Bt. Zrt. kiközvetítése, adásvételének lebonyolítása, akár adóssággal is..

Tagi kölcsön Házipénztár Köztartozás

Amikor egy cég rosszul vagy egyáltalán nem működik, a tagi kölcsön gyorsan felhalmozódik a könyvelésben, hiszen a cégnek fenn kell, hogy tartsa magát valahogy. Ez a tagi hitel bekerülésének leggyakoribb oka, a tulajdonosok ilyenkor pumpálják cégükbe a sok tagi hitelt, ami látszólag jó megoldásnak tűnik. Azt viszont már kevesen tudják, hogy a tagi kölcsön – akárcsak a házipénztár – tisztázása járulékköteles. De természetesen van megoldás akár a tagi kölcsön eltüntetésére, akár a házipénztár eltüntetésére.

Az adótartozás vagy járuléktartozás egy kicsit más. Több dologból szaladhat össze, de az általános okok az ÁFA -, IPA -, TAO és a TB hozzájárulás. Ezeknek sokkal nagyobb a súlyuk mint a házipénztárnak vagy tagi kölcsönnek, sokkal gyorsabban és agresszívebben is hajtják be őket. Persze lehet várni a NAV tartozás (adótartozás) elévülésére, de ez rossz taktika és ritkán eredményes. De van más mód is.


Vállaljuk…

a cégében lévő, akár milliós nagyságrendű tagi kölcsön (tagi hitel), házipénztár -, adótartozás (NAV tartozás) vagy járuléktartozás megszüntetését. Tagi hitel megszüntetése -, házipénztár megszüntetése -, NAV tartozás megszüntetése a cég átvételével. Nem kell megvárnia NAV tartozása (adótartozása) elévülését, mert a cég átvételével megszüntetjük házipénztárát, tagi kölcsönét vagy akár köztartozását.

idézet: „a tartozás nem vész el, csak gazdát cserél”

Cégmegszüntetés (Kft. Bt. megszüntetése, felszámolás, végelszámolás)

Egy cég megszüntetése (Kft. megszüntetése, Bt. megszüntetése) történhet felszámolás vagy végelszámolás útján, illetve ha a Cégbíróság valamilyen okból elrendeli a cég kényszertörlését. Egy Kft. végelszámolása vagy egy Bt. végelszámolása csak akkor kivitelezhető, ha a cégnek nincsen tartozása. Sokan nincsenek tisztában vele, de a tagi kölcsön (tagi hitel) és a házipénztár is tartozás, hiszen ezek rendezése járulékköteles, így tagi hitellel vagy házipénztárral végelszámolás nem indítható. Illetve indítható, de a NAV azonnal ki fogja róni rájuk az illetéket. Tehát egy Kft. megszüntetése vagy egy Bt. megszüntetése végelszámolással, csak tartozás mentesen lehetséges.

Dióhéjban, egy cég felszámolására (Kft. felszámolása, Bt. felszámolása) akkor kerül sor, ha a cégnek tartozása van de fizetésképtelen. Bár a végelszámolás és felszámolás különböző eljárást takar, mégis sok közös van bennük.

    • mindkét eljárás a cég megszüntetésére irányul
    • mindkettőnek megjósolhatatlan a végkimenetele
    • mindkettő egy hosszú és embert próbáló feladat

Nem vállaljuk…

cégek hivatalos megszüntetését – Kft. Bt. végelszámolását felszámolását – , mivel ez az eljárás minden szempontból kedvezőtlenebb ügyfeleinkre nézve mint az általunk javasolt megoldás, a cég átadása.
Bizonyára Ön is tudja, hogy egy végelszámolás vagy felszámolási eljárás akár évekbe is beletelhet nem beszélve arról, hogy ezek kimenetele erősen kétséges és nem is olcsó. Bár egy cég (Zrt. Bt. Kft.) megszüntetésének, végelszámolásának kezdeti költségei kedvezőnek tűnhetnek, azonban a tapasztalat sajnos az, hogy nincs az a könyvelésileg rendben lévő cég, melynek végelszámolása lezajlana bírság nélkül, mely esetenként akár több milliós is lehet.

Ezért javasoljuk a cég átadását!

Cégalapítás Cégmódosítás – Ügyvezető kölcsönzés
Cégalapítás

Vállaljuk

Bt. Kft. Kkt. Kht. Zrt., cégek alapításának illetve módosításának teljes körű lebonyolítását, EU-s adószám, On-line befizetés.
Az eljárás elektronikus úton történik, Önnek csak 20 perc idejébe kerül, amíg aláírja a papírokat.


Ügyvezető kölcsönzés (Ez a szolgáltatásunk jelenleg nem elérhető)

Ha Ön úgy dönt, hogy bármilyen megfontolásból nem kívánja nevét adni a vállalkozásához vagy valamilyen okból nem alapíthat céget, mi

Vállaljuk,

hogy Ügyvezetőt biztosítunk Önnek akár új cég alapításához, akár egy meglévő, működő céghez kölcsönzünk Önnek ügyvezetőt tervei megvalósításához.

Székhelyszolgálat

Székhelyszolgáltatási tevékenységünk jelenleg szünetel.


Fontos!!!

Óvakodjon a nagyon kedvező megtévesztő ajánlatoktól, Pl. ingyenes cégalapítás. Jogi szolgáltatást nem végezhet gazdasági társaság. Ön közvetlenül az eljáró ügyvéddel áll szerződésben harmadik fél közbeiktatása nélkül.